Stečaj

 

Vam zaradi slabih poslovnih praks, nenaklonjenega gospodarskega okolja ter neplačnikov grozi stečaj vašega podjetja?

 

 

Stečni postopek

S

tečaj zagotovo ni nekaj prijetnega, saj ima lahko precej socialnih posledic, vsekakor pa ne velja za nekaj, česar bi se bilo potrebno sramovati.

Ravno nasprotno – če je stečaj strokovno voden, lahko vsem udeležencem, tako lastniku kot upniku in zaposlenim pomaga, da je rešitev hitra in za vse kar najbolj ugodna, s čimer se pogosto konča agonija, ki jo je prineslo dlje časa trajajoče slabo poslovanje, zaradi katerega ste vsak dan preživeli v negotovosti.
 

Strokovna pomoč

Č

e je bil za vaše podjetje podan predlog za stečaj, potem se na to pot gotovo ni dobro podati brez strokovne pravne pomoči, še bolj pa to velja v primeru, da ste upnik podjetja, ki se je znašlo v stečaju.

Kontaktirajte nas, preden bo prepozno, in pomagali vam bomo pri prijavi terjatev, saj jih je potrebno predložiti v roku treh mesecev od pričetka stečaja.

Prav tako vam bodo naši pravni strokovnjaki pomagali pri spremljanju stečajnega postopka, zato boste ves čas vedeli, kakšne so vaše možnosti za poplačilo.

Ne pozabite: če je podjetje v stečaju, to še ne pomeni, da njegov dolg do vas ne bo nikoli poplačan, a seveda lahko poplačilo pričakujete zgolj v primeru, da pravočasno prijavite terjatev.
 
Ne odlašajte s klicem – rešite svoje podjetje, dokler je to še mogoče!
 

Prisilna poravnava

Razmišljate o prisilni poravnavi, ki bi to lahko preprečila?

Vam stečajni postopek ni preveč po volji, ker vaše podjetje trenutno dobro posluje in imate težavo zgolj z dolgovi, ki so nastali v preteklosti?

Potem stečaj podjetja zagotovo ni prvo, na kar velja pomisliti. Obrnite se na nas, in pomagali vam bomo pretehtati možnosti, saj poleg stečaja obstaja tudi boljša rešitev:

Več o prisilni poravnavi

 

Osebni stečaj

Ali pa se vam zaradi težav z osebnimi financami zdi, da bi vse skupaj najlažje rešili z osebnim stečajem?

Še veliko hitreje kot podjetja, se lahko v finančnih težavah znajde posameznik, saj ta običajno razpolaga s precej manj razpršenimi viri zaslužka, upniki pa se na to ne ozirajo in zahtevajo plačilo položnic ne glede na to, kakšen je vaš razlog za trenutno slabo dohajanje plačil.

Ne dovolite, da vam to uniči življenje – povprašajte nas o možnosti osebnega stečaja, s katerim lahko učinkovito rešite težave in ponovno zaživite normalno življenje, v katerem vas ne bo strah, kdaj vam bo na vrata pozvonil poštar z izvršbo ali rubežnik.

Več o osebnem stečaju

 

Naše svetovanje vključuje:

  • Strokovno pomoč in svetovanje
  • Pripravo celotne dokumentacije
  • Sestava in pomoč pri realizaciji
  • Pomoč pri prijavi terjatev
  • Druge zadeve v zvezi s stečajem, terjatvami
 
Vas zanima tudi:

Prisilna poravnava
Osebni stečaj
Neplačniki
Rubež
Izterjava
Izvršba
Mediacija