Rubež

 

Vam grozi rubež premičnine? Rubež vaše nepremičnine?

 

 

Rubež

G

re za skrajni postopek, zato velja pravilo, da se je potrebno rubežu že v naprej izogniti in se dogovoriti za druge vrste poplačila dolga, a kadar pridejo stvari tako daleč, da je rubežnik že na vratih, je potrebno predvsem dobro poznati svoje pravice – in pri tem vam lahko pomagamo.
 

Kdaj pride do rubeža?

Če niste plačali dolgov ali se z upnikom pravočasno dogovorili, na kakšen način jih boste poplačali, sodišče pa dolga od vas ne more izterjati z blokado razpolaganja s sredstvi na vašem bančnem računu, pride do rubeža premičnin ali rubeža nepremičnin, ki naj bi poskrbela za primerno poplačilo.
 

Rubež premičnin in rubež nepremičnin

Rubež premičnin pride v poštev v primeru, kadar gre za manjše dolgove, ali pa takrat, kadar dolžnik nima svojih nepremičnin. V nasprotnem primeru se rubijo nepremičnine.
 

Kako vam lahko pomagamo, kadar pride do rubeža?

V prvi vrsti vam lahko svetujemo in predlagamo, da vložite ugovor na rubež, v katerem predlagate, da se namesto lastnine, ki jo je določilo sodišče ali predlagal upnik, rubi druga lastnina.
Torej tista, katere vrednost ravno tako zadostuje za pokritje dolga, vendar je za vas manj pomembna, torej bo rubež manj boleč.

Prav tako vam svetujemo, kako ravnati, ko se pri vas pojavi rubežnik, ter vas informiramo o tem, kaj vam lahko rubijo, in česa ne – kar je še posebej pomembno takrat, kadar niso vse stvari v vašem domu ali poslovnem prostoru vaša last.
 
 
Pokličite nas, preden vam potrkajo na vrata – zagotovite si rubež, ki bo imel čim manj neprijetnih posledic.
 

Naše svetovanje vključuje:

  • Strokovno pomoč in svetovanje
  • Priprava in vložitev ugovora
  • Druge zadeve v zvezi z rubežem
 
Vas zanima tudi:

Osebni stečaj
Neplačniki
Izterjava
Izvršba