Ločitev

 

Se strinjate, da je ločitev čustveno boleč postopek, zato bi jo veljalo speljati čim hitreje in na kar najbolje enostaven način?

 

 

Lahko vam pomagamo!
 
Naši pravni strokovnjaki bodo poskrbeli, da boste čim manj vpleteni v pravne formalnosti in boste tako lahko čim hitreje spet zadihali ter ponovno zaživeli.
 

Sporazumna ločitev

S

porazumna ločitev je najhitrejši ločitveni postopek. Kadar se zakonca strinjata tako o delitvi premoženja kot o skrbništvu, se lahko ločitveni postopek zaključi v kratkem času, vseeno pa je potrebno poskrbeti za primerno vlogo, pripravo sporazuma in dokumentacije.
Obrnite se na nas, in hitro boste ponovno svobodni – pokličete nas lahko kadar koli!
 

Tožbena ločitev

N

ihče ne želi pri razvezi izgubiti težko prigaranega premoženja, a kadar se zakonca ne moreta dogovoriti, je to potrebno urediti in razdeliti s tožbo oziroma postopkom na sodišču. Pri tem nikar ne tvegajte, temveč si zagotovite primerno pomoč, da ne boste izigrani.
Prav tako je treba tožbo vložiti, kadar se za razvezo odloči zgolj eden od zakoncev, in to ne glede na to, kaj je do potrebe po ločitvi pripeljalo.
 

Razveljavitev zakonske zveze

R

azveljavitev nelegalne zakonske zveze je nekoliko drugačna kot klasičen ločitveni postopek, zahtevek zanjo pa se poda na sodišči v primeru, da ob sklenitvi iz nedopustnega razloga nista bila prisotna oba zakonca, da ta nista imela namena skupnega življenja, da je bila privolitev za zakon dana v zmoti ali pod prisilo, je zakon brez privolitve staršev ali CSD podal mladoletnik, težje duševno prizadeta ali nerazsodna oseba, ali pa je ta združila sorodnika.

Je bila tudi vaša zveza sklenjena v nedopustni zmoti?
Ali pa zakonska zveza drugih nedopustno posega v vaš pravni interes, na primer dediščino?

Poskrbite, da se na sodišču doseže neveljavnost oziroma razveljavitev, pri čemer vam lahko s pravnim svetovanjem pomagamo, da bo vaš cilj čim hitreje dosežen.
 

Naše svetovanje vključuje:

  • Kako se lotiti postopka ločitve
  • Kako se odzvati v primeru tožbene ločitve
  • Svetovanje o plačevanju preživnine
  • Svetovanje v primeru izvenzakonske skupnosti
  • Kako se lotiti v primeru razveljavitve zakonske zveze
  • Kako se pravilno lotiti postopka delitve premoženja
 
Vas zanima tudi:

Neplačniki preživnine
Odškodnina
Nezmožnost plačevanja in osebni stečaj