Izvršba

 

Vam je plačilna nedisciplina že pošteno načela živce ?

 

 

Imate dovolj tega, da imate dejansko zaslužen denar, vendar se ta noče in noče znajti na vašem računu?
 
Ste dolžnika že večkrat opomnili tako ustno kot pisno, se skušali z njim dogovoriti na lep način, morda celo moledovali za svoje zasluženo plačilo?

 
Izvršba je sodna izterjava dolga, ki ga ne moremo izterjati na drugačen način, torej z opominjanjem. Zagotavlja nam, da se dolg poplača v celoti oziroma skupaj z obrestmi.
 

Kdaj je pravi čas za vložitev izvršbe?

T

akrat, ko vidite, da dolžnik po preteku roka plačila in kljub opominu ne poravna svojih obveznosti do vas. Običajno je najbolje, da z vlaganjem izvršbe ne odlašate, saj je treba za to poskrbeti še preden vaš dolžnik zaide v resnejše likvidnostne težave, ki bi se lahko končale s prisilno poravnavo ali stečajem.

Prav tako tudi pri izvršbi velja vrstni red – in prej kot poskrbite za vlogo izvršbe, prej boste poplačani v primerjavi z ostalimi upniki.
 

Pomoč strokovnjaka

  • Potrebujete nasvet, ali je dolg sploh še možno izterjati?
  • Ali imate za to dovolj dokumentov in zadovoljivo pravno podlago?
  • In nenazadnje – kaj storiti, če se dolžnik na izvršbo pritoži in vam ne prizna terjatve?

Najbolje se je odločiti za pravno pomoč!

Brez primerne pravne pomoči se vam lahko pripeti, da ostanete brez svojega zaslužka. Dolžniki poskušajo upnika marsikdaj pretentati in mu grozijo s pravnimi sredstvi, zato je prav, da se z njimi tudi branite oziroma jim pokažete, da imate strokovne svetovalce, zaradi katerih se njihovih groženj niti malo ne bojite. Nenazadnje je pravo na vaši strani!
 

E-izvršba

Želite, da bi bila izvršba kar najhitrejša in bi tako čim prej prišli do svojega denarja?Naši strokovnjaki vam bodo pomagali vložiti e-izvršbo. Elektronska oblika zahtevka za poplačilo terjatve vam zagotavlja, da bo postopek izvršbe hitrejši in tudi cenejši.
 

Preverjanje, ali ima dolžnik blokiran TRR

Preden se odločite za vlogo izvršbe, je dobro preveriti, ali ima pravna oseba, ki vam dolguje plačilo, že blokiran transakcijski račun. To lahko naredite povsem enostavno na spletnih straneh AJPESa.

Prav tako nebo odveč, če boste stanje računa pravne osebe preverili vsakič tudi takrat, ko sklepate nov posel – tako se lahko potrebe po izvršbi namreč ubranite že naprej, saj ne boste sklepali poslov z neplačniki.
 

Naše svetovanje vključuje:

  • Začetek ali obnovo postopka
  • Pripravo primerne dokumentacije
  • Seznanitev stranke s postopkom, dajatvami, časovnimi okvirji in drugo
  • Ugovor zoper izdanega sklepa
  • Odgovor na vložen ugovor
  • Vložitev izvržbe na premičnino, nepremičnino, denarna sredstva, hranilne vloge in drugo
 
Vas zanima tudi:

Neplačniki
Stečaj podjetja
Prisilna poravnava
Izogib izvršbi z osebnim stečajem